KHL Medveščak otvorit će novu domaću EBEL sezonu u Sisku u  Ledenoj dvorani Zibel. Prvu utakmicu odigrat će u subotu, 22. rujna, a zatim još dvije 23. rujna i 30 rujna. To je danas na  konferenciji za novinare u sisačkoj gradskoj vijećnici najavio dopredsjednik i direktor hokejskih operacija KHL Medveščak Zagreb  Markoantonio Belinić, a dobrodošlicu Medveščaku u Sisku zaželjela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

– Zahvaljujem se Gradu Sisku, ŠRC-u Sisak i KHL-u Sisak  što su prihvatili biti domaćini KHL Medveščak u novoj Ledenoj dvorani Zibel, koja znači puno za razvoj hokeja i klizačkih sportova i koja može biti uzor i drugim gradovima u Hrvatskoj. Sjećam se vremena kada se u Sisku igrao hokej u lošim uvjetima i siguran sam da će novi prostor oduševiti sve ljubitelje hokeja te pozivam sve naše navijače da dođu u Sisak. Vratit ćemo se u Zagreb u Dom sportova nakon završetka renovacije, no vraćat ćemo se u Sisak i u drugim utakmicama i vjerujem kako je to tek početak  jedne dobre dugoročne suradnje, istaknuo je Markoantonio Belinić.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako je Ledena dvorana Zibel napravljena za rekordnih deset mjeseci, kako se hokej u Sisku igra od 1930. godine i kako su Siščani nakon dugih desetljeća na otvorenom zaslužili bolje uvjete.

-Zadovoljstvo mi je  što možemo biti domaćin KHL-u Medveščak i njihovim navijačima u Sisku – Europskom gradu sporta, a pozivam i one koji do sada nisu bili na hokejaškim utakmicama da dođu, jer je to jedno lijepo iskustvo. Vjerujem kako će ove utakmice biti poticaj i našim najmlađim sugrađanima da dođu trenirati u KHL Sisak. Sisak je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj gdje djeca već s pet godina nauče plivati i klizati, pa mi je drago što su naša ulaganja u sport prepoznata i izvan našeg grada,  rekla je gradonačelnica.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i igrač EBEL momčadi KHL Medveščak Ivan Janković, koji je najavio da će Medvjedi u Sisku igrati kao doma, dati sve od sebe i pobijediti protivnike.

Konferencija za novinare bila je i prilika da se predstave novi dresovi u kojoj će Medvjedi igrati novu sezonu.

Ulaznice za prvu utakmicu bit će u prodaji od sutra, 12. rujna od 12 sati, a moći će se kupiti i u Sisku na kiosku Tiska u Ulici S. i A. Radića te u Promotor plusu u Ulici dr. A. Starčevića 13. Cijena ulaznice za odrasle osobe je 50 kuna, a za maloljetne osobe 35 kuna, a za sve su uz kupljenu ulaznicu predviđena i dodatna iznenađenja. Na raspolaganju je oko 1000 ulaznica te još 700 za pretplatnike. Utakmica započinje u 17.30 sati.  Navijači iz Zagreba mogu doći u Sisak vlakom koji polazi u 15.09 sati, a povratak u Zagreb je vlakom u 21.20 sati. Autobusi sisačkog Auto prometa vozit će navijače koji stignu vlakom od sisačkog kolodvora do Ledene dvorane Zibel i po završetku utakmice do sisačkog kolodvora.