U Rovinju je od 12. do 15. travnja odigran međunarodni rukometni turnir „Croatia Trophy 2017.“. Na ovom jakom turniru nastupili su i rukometaši RK Sisak u kategorijama mlađih kadeta (2002. i mlađi) i starijih kadeta (2000. i mlađi). Izuzetno jaku konkurenciju činile su najbolje ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Mađarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Italije.

Stariji kadeti su u grupnoj fazi ostvarili dva neriješena rezultata s WAT Funfhaus i RK Grča Kočevje te pobjedu nad Pallamano Cassano Magnago 2 te su bez poraza završili na odličnom drugom mjestu u grupi. Ono im je donijelo u četvrtfinalu susret s domaćinom RK Rovinj te poraz od kasnijeg osvajača turnira. Kroz dodatno razigravanje osvojeno je vrlo dobro 7. mjesto u konkurenciji 16 momčadi. Treba napomenuti kako su stariji kadeti ovaj rezultat ostvarili neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca. U momčadi trenera Danka Vuića igrali su: Ante Barišić, Lovro Lukšić, Filip Devčić, Filip Kolarić, Zvonimir Matoš, Niko Mohorč, Nino Oroz, Dominik Paljuši, Jakov Pejčinović, Ivan Žabčić i Ivan Prvonožec.

A što tek reći za rezultat mlađih kadeta? U grupnoj fazi su uvjerljivo nadigrani WAT Atzgersdorf, Pallamano Cologne Brescia i Tigrisek Csongradi. U zadnjem kolu, u direktnom okršaju za plasman u polufinale, čekalo je Celje Pivovarna Laško, uvjerljivi prvaci Slovenije u ovoj starosnoj kategoriji. Mladi Siščani su odigrali ponajbolju utakmicu generacije te nadigrali Celjane i izborili polufinale. U polufinalu nadigrana je Maksimir Pastela, stari rival iz državne lige. Finale je donijelo okršaj s najjačim mogućim protivnikom, velikom Barcelonom. Siščani su u susret ušli s prevelikim respektom te se Barca pokazala kao prejaka. Unatoč porazu ostvaren je fantastičan rezultat te u konkurenciji 19 momčadi odlično drugo mjesto. Dovoljno je pogledati završni poredak te vidjeti kako Siščanima, sa svega jednim treningom u dvorani rukometnih dimenzija, u leđa gledaju mlade momčadi višestrukih osvajača europskih kupova (Celje PL, Borac Banja Luka te Veszpremova Eles academy). U najbolju momčad turnira izabrani su sisački vratar Dominik Hajduk i kružni napadač Matej Komljenović. Ovim rezultatom mlađi kadeti i dalje potvrđuju status ponajbolje hrvatske momčadi, a trener Domagoj Orlić u Rovinj je vodio sljedeće igrače: Marko Milutinović, Dominik Hajduk, Karlo Mikičić, Patrik Živčec, Matej Komljenović, Jakov Vukas, Jakov Borić, Matteo Ražić, Rok Malin, Danijel Gnjatić, Mislav Jurišić, Tin Huremović, Ivan Knežić, Dino Dolić, Zvonimir Bačić i Matija Šarić.

Sisak je i dalje grad rukometa. Sisački rukometni pomladak, iako trenira na terenima manjima od rukometnog, postiže fantastične rezultate te s pravom možemo očekivati, kroz koju godinu, povratak vrhunskog seniorskog rukometa u ispunjenu „Brezovicu“!