Projekt prvog jedinstvenog prostora u Republici Hrvatskoj kojim će se prezentirati industrijska baština ulazi u završnu fazu. „Info centar industrijske baštine – Holandska kuća“ ukupne vrijednosti 29,3 milijuna kuna nalazi se u visokoj fazi dovršenosti. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskih  strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 19,9 milijuna kuna čime su obuhvaćeni troškovi za rekonstrukciju i dogradnju Holandske kuće te postav industrijske baštine kojim će se na jedinstven način u Republici Hrvatskoj prezentirati industrijska baština grada Siska.

Projekt “Info centar industrijske baštine – Holandska kuća” je integrirani razvojni program temeljen na obnovi kulturne baštine koji integracijom različitih elemenata i povezanih aktivnosti osigurava obnovu i unaprjeđenje upravljanja kulturnom baštinom s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. To je ujedno i projekt unaprjeđenja javne turističke infrastrukture grada Siska s ciljem valorizacije bogate industrijske baštine u kulturno turističke i razvojne svrhe. U sklopu Holandske kuće bit će smješten multimedijalni postav industrijske baštine, Galerija Striegl, zbirka ploča i audio uređaja Velimira Krakera.

Osim uređenja Holandske kuće i njezine transformacije u reprezentativni objekt kojim će se interpretirati jedno od najznačajnijeg razdoblja razvoja grada Siska, projekt interpretacije industrijske baštine obuhvaća i projektne aktivnosti hortikulturalnog uređenja unutar zaštićene Arheološke zone Segestica – Sisica na javnoj zelenoj površini u Rimskoj ulici. Prostor zelene površine usko će povezati rijeku Kupu i Javno putničko pristanište – brod Biokovo na koji će pristajati putnici koji su odabrali riječni put za dolazak u Sisak.

U okviru radnog obilaska Holandske kuće, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predstavnici partnera u provedbi projekta Gradski muzej Sisak, Gradska galerija Striegl i Turistička zajednica grada Siska s izvođačem radova izrazili su zadovoljstvo izvedenim radovima.