Iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje obavještavaju da je izmijenjana Odluka o izmjenama i dopuni odluke o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresima na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije („Narodne novine“, br. 13/23.), koja je stupila na snagu 4. veljače 2023. godine.

Do sada su se, temeljem Odluke za financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje, mogu prijaviti vlasnici obiteljskih kuća i njihovi srodnici u pravoj liniji, vlasnici stanova i njihovi srodnici u pravoj liniji i zaštićeni najmoprimci i njihovi srodnici u pravoj liniji, koji su stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u vrijeme nastanka potresa u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području pogođenom potresom i koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje do obnove.

Izmjenama se otvara mogućnosti da se za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje i oni čije su kuće i stanovi u preliminarnom pregledu zgrada označene kao  PN1 (privremeno neuporabljivo – potreban detaljan pregled) i PN2 (privremeno neuporabljivo- potrebne hitne mjere intervencije), a smještene su u mobilne stambene jedinice na području Sisačko-moslavačke županije (kontejnerska naselja i mobilne stambene jedinice postavljene na kućnim adresama).

Sve detalje potražite na poveznici Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine – 04.02.2023. – Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko – moslavačke županije i Karlovačke županije, a koje su smještene u mobilne stambene jedinice na području Sisačko-moslavačke županije (gov.hr).

Osobe s područja Grada Siska koje se ne koriste digitalnim sadržajima i nemaju mogućnost ispisati potrebnu dokumentaciju svoje pravo mogu ostvariti odlaskom u sisačkom uredu u Ulici Ivana Meštrovića 28.