U Sisak su stigla djela Tomislava Krizmana, jednog od najizrazitijih predstavnika naše moderne, jednog od utemeljitelja moderne i umjetničke hrvatske grafike i jednog od najkompleksnijih umjetničkih i intelektualnih osobnosti prve polovice 20. stoljeća.
Gradska galerija Striegl predstavlja izložbu realiziranu u suradnji s Kabinetom grafike HAZU pod nazivom ”Tomislav Krizman iz fundusa Kabineta grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti”. Izložba predstavlja 23 Krizmanova rada koja se čuvaju u fundusu Kabineta grafike HAZU i koji su zadnji put pokazani javnosti 2007. godine. Među tim radovima su antologijska djela naše, pa i europske povijesti umjetnosti: plakat Marya Delvard iz 1907. kao i Krizmanov Autoportret iz 1908. godine.
Kroz ovaj izbor radova nastojalo se obuhvatiti najširi vremenski raspon autorovog djelovanja i u tom smislu evidentne tematske i stilsko-izražajne preokupacije prisutne u njegovom grafičkom i crtačkom opusu. Kroz podnaslov izložbe koji glasi: ”Točke dodira: Tomislav Krizman i Slavo Striegl” otkrivaju se višeslojne veze između Krizmana i Striegla. Izložba predstavlja i dio Strieglovih radova koji su nastali za vrijeme slušanja grafičkog kolegija kod profesora Tomislava Krizmana kao i radove koji ukazuju na trajnu prisutnost grafičkog medija u Strieglovom opusu.
Izložba se može pogledati u Gradskoj galeriji Striegl do 5. prosinca 2015.