Pri kraju je sastavljanje revidirane liste prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Siska, a lista bi trebala biti objavljena u petak, 28. srpnja. Istovremeno, izgradnja dviju zgrada sa ukupno 30 stanova na Zelenom brijegu u Lonjskoj ulici, nedaleko dječjeg vrtića Različak, došla je do prvoga kata od tri koliko će ih ukupno imati. U dvije POS zgrade biti će izgrađeno ukupno 8 jednosobnih, 14 dvosobnih i 8 trosobnih stanova. Predviđena cijena kvadrata je 1.489,50 eura po metru kvadratnom.

Početkom rujna Grad Sisak i APN će kandidatima s liste predstaviti obje nove POS-ove zgrade s katalogom stanova, a poslovne banke predstavit će i mogućnosti kreditiranja. Kandidati će imati mogućnost odabira stana, sukladno redu prvenstva s Liste i moći izabrati stan odgovarajuće veličine sukladno redu prvenstva, odnosno položaju na listi.

Podsjetimo, Grad Sisak je prošle godine, u pripremi POS programa, izgradio spoj Kršinićeve ulice s Lonjskom i 25 novih parkirnih mjesta. Također, Grad Sisak je za izgradnju POS stanova osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu te sudjeluje u sufinanciranju izgradnje u iznosu od 180 tisuća eura (s PDV-om).