Volonterka Gradskog društva Crvenog križa Sisak Ivona Rogina, dobitnica je priznanja u  kategoriji Volonter godine koju prvi put dodjeljuje Hrvatski Crveni križ.

-Sretna sam što mogu biti dio obitelji Crvenog križa i što su prepoznali  moj trud i rad – rekla je  Ivona koja je ostvarila ukupno 580 volonterskih sati u 2015. godini ali se, osim brojem sati, istaknula i sudjelovanjem  u velikom broju različitih vrsta aktivnosti.

Ivona Rogina je mlada osoba koja svojim volonterskim radom  može služiti kao primjer mladima.

-Jako sam sretna i ovo priznanje mi je potvrda da sam svoje slobodno vrijeme i energiju usmjerila u nešto pozitivno, te na neki način pridonijela zajednici. Volontiranje mi je bitno, jer osim osjećaja ispunjenosti kada nekome pomognem, volontiranje je i način da izgrađujem sebe kao osobu, prepoznam svoje kvalitete, a i mane. Sretna sam što u Crvenom križu volonteri mogu biti kreativni i što se naše ideje i zamisli uvažavaju, te osim volonterskih akcija utječemo i na boljitak  rada Crvenog križa – rekla je Ivona kojoj je na ovom priznanju čestitao i ravnatelj GDCK Sisak Igor Čičak.

Hrvatski Crveni križ danas je po prvi put dodijelio godišnje priznanje za volontiranje u kategorijama Volonter godine  i  Volonterski tim godine, a u toj je kategoriji priznanje dodijeljeno Volonterskoj jedinici na distribuciji hrane, higijene i odjeće za potrebe stanovnika poplavljenih područja istočne Slavonije iz  Gradskog društva Crvenog križa Županja.