Tri sisačka gradilišta koje vodi APN Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a na kojima je partnerski ili svojom inicijativom i zemljištem uključen i Grad Sisak, dobro napreduju. Izgradnju 30 POS stanova na Zelenom brijegu Grad Sisak je „gurao“ od 2020. godine. Osigurao je zemljište za izgradnju zgrada, komunalne priključke te je izgradio je dodatna parkirališna mjesta i izgradio spoj Kršinićeve i Lonjske ulice, kako bi se poboljšala prometna situacija u tom dijelu grada. Osim toga, kako bi se osigurala što je moguće niža cijena kvadratnog metra stana u Sisak POS zgradama, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Gradsko je vijeće donijelo odluku da se izgradnja sufinancira sa 180 tisuća eura (1,35 milijuna kuna).

U tijeku je i nedavno započeta izgradnja stambenih zgrada namijenjenih privremenom smještaju stradalnika potresa u Petrinjskoj i Matoševoj ulici, što je Grad Sisak predlagao još u proljeće 2021. godine. Grad Sisak u najkraćem je roku svoje nekretnine prepisao u vlasništvo APN-a, kako bi omogućio što brži početak gradnje zgrada i kako bi se što prije u njih smjestili ljudi koji su od potresa u kontejnerima ili drugom zamjenskom smještaju.

Tek nakon tri godine Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prihvatilo je prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček iz ožujka 2021. godine. Tri mjeseca nakon potresa, u jeku potrebe za stambenim zbrinjavanjem onih koji su u potresu ostali bez svojih domova, dopisom se gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obratila tadašnjem ministru graditeljstva Darku Horvatu s prijedlogom izgradnje zamjenskih zgrada. I ministar Horvat, a kasnije i ministar Paladina, nisu smatrali potrebnim na taj način zbrinuti ljude.