Mali Siščani će petu godinu zaredom imati Ljetni boravak, produženi boravak organiziran u školi nakon završetka nastavne godine. Ovaj jedinstveni program u Republici Hrvatskoj organiziran je kako bi se omogućio sadržajan i zabavan dječji dnevni boravak pod nadzorom i velika je pomoć obiteljima koje ne žele ostavljati djecu samu u kući u vrijeme dok su oni na svojim radnim mjestima. Program počinje u ponedjeljak 27. lipnja i trajat će sve do 22. srpnja, a ove će ga godine pohađati preko 140 osnovnoškolaca iz svih osnovnih škola Grada Siska u već posebno pripremljenim prostorima školske zgrade OŠ Braća Bobetko koja će biti domaćin Ljetnog boravka.

Program uključuje čak 48 radionica u kojima će djeca moći kroz zabavni sadržaj naučiti mnoštvo novih neobaveznih i korisnih znanja i vještina, a voditelji dolaze iz osnovnih škola, Gradskog muzeja Sisak, Hrvatskih šuma, Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac. Organiziran je i svakodnevni boravak i kupanje te škola plivanja na bazenu pod pedagoškim nadzorom 17 učiteljica i učitelja produženog boravka i kineziologa Športsko rekreacijskog centra Sisak. U Ljetnom boravku je organiziran i kutak za filmski program, a djeca će imati i organiziranu prehranu, za što će biti zaduženo 5 kuharica i kuhara.

Podsjetimo i da je jučer u sisačko gradsko odmaralište u Zaostrogu stigla prva grupa učenika četvrtih razreda kojima Grad Sisak od 2018. godine omogućuje ljetovanje. Grad Sisak već petu godinu za svu djecu snosi troškove prijevoza, sedmodnevnog punog pansiona za sve učenike i pratitelje, boravišnu pristojbu, grupno osiguranje, dnevnice pratiteljima, zdravstvenu zaštitu, te sportske, rekreacijske i zabavne sadržaje. 380 učenica i učenika četvrtih razreda svih sisačkih osnovnih škola će u nekoliko tura od jučer do kraja srpnja ljetovati u najjužnijem sisačkom kvartu.