Mladi Siščani, preko 4 tisuće učenika osnovnih i srednjih škola dobit će i ove školske godine svoj đački džeparac od Grada Siska. Đački džeparac povećan je za 13% u odnosu na prošlu godinu i iznosi 30 eura, a svim će učenicima omogućiti da svoje novce utroše na ono što sami isplaniraju.

„Želimo pokazati zahvalnost za sav trud i ljubav koju pokazuju prema svojem Gradu u školi, na svojim slobodnim aktivnostima i u sportu”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Iz Proračuna Grada Siska bit će isplaćeno po 30 eura za oko 4 tisuće učenika koji pohađaju osnovnu ili srednju školu. Džeparac će dobiti i korisnici Dječjeg doma, Sigurne kuće ili su smješteni u udomiteljskoj obitelji, bez obzira na prebivalište, a pohađaju sisačke osnovne škole.

Osmoškolcima koji pohađaju 9 sisačkih škola džeparac će biti uručen ovaj tjedan u njihovim školama. Učenici sisačkih srednjih škola i osnovnoškolci s prebivalištem na području Grada Siska, a koji pohađaju škole kojima Grad Sisak nije osnivač, svoj će sisački đački džeparac moći do 21. lipnja podići samo na gradskoj blagajni na Gradskoj tržnici Kontroba.

Za isplatu na gradskim blagajnama potrebno je priložiti:

  • obavijest koju će učenik dobiti i
  • osobnu iskaznicu radi potvrde prebivališta – umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika.

U slučaju da učenici ne dobiju obavijest o isplati đačkog džeparca, pravo na isplatu mogu ostvariti temeljem dvaju dokumenata:

  • osobne iskaznice radi potvrde prebivališta ili ispisa ili prikaza s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika
  • potvrde obrazovne ustanove o pohađanju osnovne ili srednje škole u školskoj godini 2021./2022.

Ukoliko učenik nije u mogućnosti podignuti džeparac, može za to zadužiti punoljetnu osobu koja će ga podignuti na temelju obavijesti ili drugih navedenih dokaza uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice učenika ili ispisa ili prikaza s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika.