Drugu godinu za redom, Grad Sisak isplaćuje 200 kuna đačkog džeparaca sisačkim osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Za to je u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano 850 tisuća kuna. Isplata džeparca, kojega će dobiti oko 4.100 učenika, počinje danas, a krajnji rok za isplatu je 21. lipnja kada je i zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini.

Svim osnovnoškolcima koji pohađaju osnovne škole kojima je Grad Sisak osnivač, džeparac će biti isplaćen u školi koju pohađaju.

Na gradskim blagajnama đački džeparac bit će isplaćen učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Siska i svim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području grada Siska, a koji pohađaju osnovne škole kojima Grad Sisak nije osnivač. Gradske blagajne nalaze se na Gradskoj tržnici Sisak, tržnici u Capragu i blagajni Sisačkog vodovoda. Svi učenici će na kućnu adresu dobiti obavijest o isplati đačkog džeparca.

Pravo na đački džeparac imaju i svi učenici koji pohađaju osnovnu ili srednju školu na području grada Siska u školskoj godini 2021./2022., a korisnici su Dječjeg doma, Sigurne kuće ili su smješteni u udomiteljskoj obitelji, bez obzira na prebivalište.

Evo koji dokument treba za isplatu

Za isplatu na gradskim blagajnama je potrebno priložiti:

  • obavijest koju će učenik dobiti i
  • osobnu iskaznicu radi potvrde prebivališta – umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika.

U slučaju da učenici ne dobiju obavijest o isplati đačkog džeparca, pravo na isplatu mogu ostvariti temeljem dvaju dokumenata:

  • osobne iskaznice radi potvrde prebivališta ili ispisa ili prikaza s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika
  • i potvrde obrazovne ustanove o pohađanju osnovne ili srednje škole u školskoj godini 2021./2022.

Ukoliko učenik nije u mogućnosti podignuti džeparac, može za to zadužiti punoljetnu osobu koja će ga podignuti na temelju obavijesti ili drugih navedenih dokaza uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice učenika ili ispisa ili prikaza s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika.

Dokumenti