Stanovnici Ulice Tina Ujevića drugi put u manje od tri godine trpe građevinske radove u svojoj ulici. S obzirom da se odgovorni, a to je državna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, HEP Toplinarstvo, nisu ispričali za nepotrebne radove, uzurpaciju javnih površina, kao i gašenje javne rasvjete, Grad Sisak moli građane za razumijevanje i strpljenje unatoč činjenici da smo poduzeli sve što je u našoj moći da do toga ne dođe.

Prije izvođenja radova na prometnoj infrastrukturi 2019. godine u Ulici Tina Ujevića Grad Sisak je informirao HEP Toplinarstvo o namjeri izvođenja radova, te zamolio da svoje intervencije izvedu koordinirano. HEP Toplinarstvo se oglušilo na inicijativu Grada te odlučilo zamjenu svoje cjelokupne mreže izvesti  tek nakon obavljenih radova na prometnici, parkingu i nogostupu.

S obzirom na Pravilnik o prekopima Grada Siska, koji onemogućava kopanje nove prometnice minimalno 5 godina nakon završetka radova, osim u slučajevima ograničene hitne intervencije, HEP Toplinarstvo nije od Grada Siska dobilo nužnu i neophodno potrebnu suglasnost za sveobuhvatnu rekonstrukciju mreže. Unatoč tome tvrtka iz Zagreba, koju je angažiralo HEP Toplinarstvo, raskopala je cijelu ulicu i prekinula vodove javne rasvjete te je HEP Toplinarstvo povrh svega pokrenuo sudski spor u kojem im je sudac u Zagrebu bez održanog ročišta privremeno dao za pravo na uzurpaciju i neodobrene radove.

Grad Sisak se žalio te je Trgovački sud napokon rješenjem potvrdio da HEP Toplinarstvo nema pravo izvoditi radove i uništavati prometnu infrastrukturu u vlasništvu Grada Siska, odnosno njegovih građana.

U pitanju je bahatost i bezobzirnost državne tvrtke prema građanima Siska, kakva je također vidljiva i kod rekonstrukcije Mosta Gromova, gdje također državna tvrtka Hrvatske ceste, godinama nakon početka radova blokira polovicu mosta, a pomak u radovima se ne vidi.

Grad Sisak će nastaviti pravnu borbu te natjerati državne tvrtke da poštuju pravila koja vrijede u Sisku u interesu njegovih građana, te još jednom molimo stanovnike Tina Ujevića i sve Siščane koji koriste prometnicu za strpljenje i suzdržanost.