Gradsko vijeće Grada Siska na 11. sjednici održanoj u srijedu, 17. travnja potvrdilo je prijedloge Odbora za javna priznanja Grada Siska o dodjeli javnih priznanja koja će istaknutim građanima biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Siska.

Nagrada Grada Siska za životno djelo dodjeljuje se Josipu Severu – posthumno u području književnosti. Dobitnici Godišnjih nagrada su Miroslav Arbutina  Arbe za osobite rezultate u djelovanju na području kulture te Josip Mrgan za osobite rezultate u revitalizaciji atletskog kluba, uspostavi jedinstvenog registra djece i mladih za praćenje psihofizičkog i sportskog razvoja s ciljem zdravije i sretnije djece i roditelja. Pohvala Grada Siska za osobite rezultate u djelovanju na području zaštite zdravlja ljudi dodijelit će se dr. Dejanu Čanku i timu Osnovne škole „Braća Bobetko“ kojeg čine Gabrijela Jozić, Sara Tatić, Ema Tatić i Sara Terman u području tehničke kulture –robotike. Bit će dodijeljene četiri Zahvalnice Grada Siska i to Zdravku  Dužiću za  osobite zasluge u  zalaganju  za očuvanje Ina Rafinerije nafte Sisak, Marijani Milas za osobite zasluge na području likovne umjetnosti, Nerminu Kurtoviću Eki kao organizatoru  sisačke olimpijade, za promociju bavljenja sportom, humanitarni rad i brigu za sugrađane te Ivici Kukoleči za osobite zasluge na području sporta.

Gradsko vijeće je jednoglasno usvojilo Zaključak o obradi i zbrinjavanju opasnog i neopasnog otpada u Gradu Sisku.

Donesena je i Strategija kulturnoga razvitka Grada Siska 2019. – 2024. Ovaj će dokument biti temelj za izradu i prijavu projekata na fondove EU-a usmjerenih na obnovu zapuštenih dijelova grada, revitalizaciju kulturne baštine i uklapanje raznih sektora i programa, a s ciljem  jačanja  gospodarstva, turizma,  poticanja  zapošljavanja i konkurentnosti.

Predstavničko tijelo Grada Siska je također donijelo i Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području Grada Siska. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 19. svibnja 2019. godine.