Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska koja je održana u utorak, 2. lipnja donesena je odluka o dobitnicima nagrada Grada Siska koje je predložio Odbor za javna priznanja. Tako će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska koja će se održati u četvrtak, 4. lipnja u povodu Dana grada Siska nagrada za životno djelo biti dodijeljena Ivanu Bartoliću posthumno za doprinos u području arhitekture. Godišnje nagrade Grada Siska dodijelit će se Darku Majiću za rezultate ostvarene u gospodarstvu i Slavku Miškulinu za uspješno poduzetništvo prilagođeno osobama s invaliditetom. Pohvale će biti uručene Vesni Rogulja Mart za postignute uspjehe na području odgoja i obrazovanja, Branki Pažur za uspješno promicanje prava invalida rada, Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak za poboljšanje kvalitete života slijepih osoba te VIS-u Dijamanti za područje glazbene kulture. Dobitnici zahvalnica su Dejan Dejanović za doprinos razvoju sisačkog hokeja na ledu, Dorian Tepić za ostvarene rezultate u području tehničke kulture i Tihomir Ilijević za rezultate u razvoju streljačkog sporta.

Gradsko vijeće donijelo je također odluku kojom se mijenja naziv Osnovne škole Komarevo u Osnovna škola Ivana Antolčića Komarevo. Ivan Antolčić, rođen u Komarevu, bio je svestrani umjetnik koji je ostavio svoj trag u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica.

Gradsko vijeće Grada Siska donijelo je i Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite  od  požara  za područje  grada  Siska  za  2020. godinu  s  ciljem postizanja  učinkovitije  i efikasnije razine zaštite od požara i tehnoloških eksplozija na području grada Siska.