Sisak treba Metaling i Hrvatska treba Metaling, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primivši zajedno sa svojim zamjenikom Markom Kričkom predstavnike sindikata koji su danas organizirali javno okupljanje radnika Metalinga, tvrtke za proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija. Radnici ove sisačke firme, njih oko 140, već su tjedan dana u štrajku i od uprave traže isplatu tri zaostale plaće kao i poštivanje prava iz kolektivnog ugovora. Kako su najavili neće odustati dok uprava ne ispuni njihove zahtjeve. Današnji prosvjed organizirali su kako bi nadležne institucije upoznali s teškom situacijom u ovoj firmi.
Zamjenik Krička podsjetio je kako Grad Sisak nije dužan Metalingu već je Metaling dužan Gradu više od milijun kuna za komunalnu naknadu te je s tvrtkom prošle godine potpisan i sporazum o otplati duga.
-Potpisali smo taj sporazum o otplati duga na rate kako bismo olakšali poslovanje firme i da niste u blokadi. To pokazuje da nam je svako radno mjesto u gradu Sisku dragocjeno –rekla je gradonačelnica predstavnicima sindikata.