Gradonačelnica i saborska zastupnica Kristina Ikić Baniček obišla je dvije Sisak POS zgrade u Lonjskoj ulici na Zelenom brijegu u kojima se završno uređuje 30 stanova za sisačke obitelji. Radovi bi trebali biti završeni do kraja srpnja, zajedno s uređenjem okoliša i pružit će iznimnu kvalitetu stanovanja u ovom brzo rastućem dijelu Siska.

Zahvaljujući vlastitom ulaganju od preko 500 tisuća eura, Grad Sisak je uspio zadržati vrlo povoljnu cijenu kvadratnog metra stana od 1.489,50 eura, a među Sisačkim obiteljima velik je interes za ove stanove, koji se prodaju kroz postupak strogo propisan procedurama APN-a. Grad Sisak osigurao je zemljište, komunalne priključke, izgradio dodatna parkirališna mjesta te spoj Kršinićeve i Lonjske ulice. Kada je javna nabava „zapela“ na ponudama koje su bile više od procijenjene vrijednosti izgradnje, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Gradsko je vijeće donijelo odluku da se izgradnja sufinancira sa 180 tisuća eura (1,35 milijuna kuna).

Sisak POS zgrade gradi sisačka zajednica ponuditelja Radanović d.o.o., Tehning građenje građevinski obrt i Tehnogradnja Sisak d.o.o.