Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček organizirala je prijem za prvakinje Hrvatske, košarkašice Osnovne škole Braća Ribar. Mlade sportašice pohvalile su se peharom i medaljama koje su osvojile pobjedom na Državnom školskom sportskom prvenstvu u Poreču čime su se kvalificirale na Europsko školsko sportsko prvenstvo u košarci. Izniman uspjeh košarkašica pohvalila je i simboličnim poklonima nagradila gradonačelnica, koja je s djevojkama danas razgovarala o natjecanju i treninzima te njihovim željama kako bi se dodatno poboljšali uvjeti bavljenja sportom u gradu.

„Nije tajna da Grad Sisak u Republici Hrvatskoj prednjači po ulaganjima u predškolske i u školske ustanove. Osim što gradimo nove škole, postojeće proširujemo, a kako je Ribar najveća škola po broju učenika u županiji, i nju ćemo dograditi na veselje svih djelatnika i učenika. Sva naša ulaganja u sport, naravno, daju svoje rezultate, stoga smo iznimno ponosni na naše djevojke koje su osvojile zlatnu medalju i time postale prvakinje Hrvatske. Činjenica da će svoju školu i grad predstavljati na Europskom natjecanju u ženskoj košarci, ujedno znači i da imamo svijetlu budućnost i za Košarkaški klub Sisak“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Grad Sisak brine o svojim sportašima izdašnim proračunom za sport koji ove godine iznosi 3,27 milijuna eura, a izgradnjom Ledene i sportske dvorane Zeleni brijeg stvoreni su odlični uvjeti da Sisak još jače gradi svoju uspješnu sportsku budućnost. Sportski uspjeh Siska pokazuje broj momčadi na državnim prvenstvima i u školskom i u klupskom sportu, što govori o tome da grad ima sjajnu djecu, ali i nastavnike, trenere, kineziologe i sustav koji jako dobro funkcionira.