Na poziv ravnatelja Zorana Šanguta gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić posjetili su 29. listopada 2015. godine Javnu ustanovu „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Jedan od osnovnih zadataka Javne ustanove je provedba programa obveznih dvodnevnih posjeta Vukovaru učenika osmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske, te je gradonačelnica tijekom posjeta pozdravila i učenike Osnovne škole Viktorovac iz Siska koji su se tamo nalazili u sklopu tog projekta. Nakon susreta s učenicima iz Siska, gradonačelnica je položila vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te posjetila Javnu ustanovu „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ (prostor bivše vojarne 204. vukovarske brigade) gdje će jedan od izložbenih prostora dobiti ime grada Siska.

Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ svojom djelatnošću čuva sjećanje na Domovinski rat i Bitku za Vukovar, a svojim odgojno-obarazovnim, kulturnim i društvenim aktivnostima spaja vukovarsku prošlost i budućnost.