Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas je na Ciglarskoj grabi i službeno predala novosagrađenu ribičku kuću na privremeno korištenje Zajednici športsko ribolovnih udruga grada Siska. Tom prilikom gradonačelnica je podsjetila kako je 2016. godine započelo uređenje Ciglarske grabe.

-Ciglarska graba bila je 2016. zapravo šikara i te godine smo prvo pokrčili cijeli teren, napravljena je staza za trčanje i bicikliranje, postavljena je rasvjeta, klupe, vidikovci, platoi za buduće ugostitelje nakon čega se ukazala potreba da netko brine o životinjskom svijetu, o pticama i ribama, i sretno se poklopilo da nam se javila Zajednica športsko ribolovnih udruga grada Siska koja već dugi niz godina nema odgovarajući prostor. Tako smo došli do ove lokacije gdje će ribiči moći održavati sastanke, skupštine i druženja, ali isto tako će moći brinuti o životinjskom svijetu na Ciglarskoj grabi. Većina članova Zajednice dolazi iz braniteljske populacije što znači da će i cijeli niz braniteljskih udruga ovdje moći organizirati razna natjecanja i druženja – rekla je gradonačelnica.

Gradnjom ribičke kuće riješen je i problem javnog WC-a kojeg su isticali brojni korisnici Ciglarske grabe.

-S vanjske strane ribičke kuće napravljen je muški i ženski WC te WC za osobe s invaliditetom. Cijeli izgled ribičke kuće morali smo prilagoditi prostoru u kojem se nalazi pa je fasada obložena oblicama, unutra je prostor za okupljanje, dva uredska prostora i sanitarni čvor. Vrijednost ove investicije Grada Siska je oko 500.000 kuna – dodala je gradonačelnica.

Predsjednik Zajednice športsko ribolovnih udruga grada Siska Đuro Adamović zahvalio je gradonačelnici i zamjeniku gradonačelnice Ivici Renduliću, koji je također prisustvovao današnjoj primopredaji, na angažmanu da sisački ribiči napokon dobiju svoj prostor.

-Ovaj prostor nam puno znači i čekali smo na jedan ovakav objekt više od 30 godina – rekao je Adamović.

Inače, Zajednica broji 22 ribolovna društva i ima više od 1600 odraslih članova, a sisački ribolovci u samom su vrhu sportskog ribolova u Hrvatskoj.