Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček susrela se danas s Predsjednikom Velike narodne skupštine Turske g. Mustafom Şentopom koji je Sisak i Islamski kulturni centar u Sisku posjetio u sklopu programa sudjelovanja na prvom parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme sutra u Zagrebu.

Predsjednik Şentop zahvalio je gradonačelnici na odličnoj suradnji i pomoći islamskoj zajednici u Sisku. Posebno je zahvalio na ulozi koju je Grad Sisak imao u omogućavanju izgradnje Islamskog kulturnog centra i na podršci društvenom i kulturnom životu islamske zajednice u Sisku.

Gradonačelnica je još jednom zahvalila na tome što je Turska vrlo brzo nakon katastrofalnog potresa 29.12.2020. pomogla Sisku i ostalim pogođenim gradovima i općinama, a za stradalnike čiji su domovi nakon potresa bili neupotrebljivi za stanovanja osigurala i najveći broj privremenih smještajnih kontejnera.

„Vjerujemo da će se Turska, u duhu svoje politike pomaganja, i dalje uključivati u projekte koji će biti bitni za stanovnike Siska zajedno sa svojim bogatim iskustvom u rješavanju kriznih situacija“, kazala je gradonačelnica u razgovoru i spomenula problem spore pripreme obnove višestambenih zgrada koje još nemaju niti rješenje o obnovi.

Grad Sisak dobro surađuje s TIKA-om Turskom agencijom za koordinaciju i suradnju koja svojim aktivnostima u Sisku doprinosi kvalitetnijem životu naših sugrađana.