Mjesec dana nakon sastanka gradonačelnice Kristine Ikić Baniček s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i ministrom državne imovine Goranom Marićem, danas su se u Sisku u zgradi Županije ponovno sastali gradonačelnica i ministar Marić na temu državne imovine na području grada Siska. Naime, rješavanje ovog problema jedan je od preduvjeta realizacije brojnih gotovih projekata koje Grad Sisak već ima.

Nakon današnjeg sastanka gradonačelnica Ikić Baniček istaknula je kako je ministar obećao da će u roku od mjesec dana neki od zahtjeva koji dugo čekaju na rješavanje napokon biti riješeni.

-U jednoj skupini zahtjeva je zamjena nekretnina budući da Grad Sisak koristi neke od nekretnina koje su u vlasništvu države, a državna tijela koriste neke nekretnine koje su u vlasništvu Grada Siska. Druga skupina su oni projekti koji su nam najvažniji bilo iz sfere obrazovanja ili poduzetničke infrastrukture ili kulturni projekti koji se ne mogu ostvariti bez potpore Ministarstva državne imovine. Nadam se da će uspostava Ministarstva dovesti do kvalitetnijeg upravljanja državnom imovinom jer na području grada Siska puno je državnih prostora koji su prazni, a ima zainteresiranih – rekla je gradonačelnica.

Stoga je gradonačelnica zamolila ministra da ubrza proceduru te da se što prije raspišu natječaji kako bi zainteresirani došli do prostora. Ministar Marić kazao je kako je niz problema u upravljanju državnom imovinom na području grada Siska te je upoznat s najvažnijim problemima koji se godinama nisu rješavali.

-Ministarstvo neće biti prepreka za rješavanje. Naprotiv, bit će aktivni sudionik u realizaciji takvih projekata i bit ćemo partner Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji u rješavanju takvih problema – zaključio je ministar Marić.