U blagdanskom ozračju danas je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u Centru kreativne industrije Sisak organizirala prijem za gospodarstvenike s područja Grada Siska. Ovu godinu obilježile su veliki poremećaji na tržištu energenata, što je značajno povećalo troškove poslovanja, a sve se događa nakon dvije godine pandemije u kojima su uobičajeni tokovi i uvjeti poslovanja bili značajno poremećeni.

Ipak, sisačko malo i srednje poduzetništvo pokazuje da se ne predaje i da na krizu odgovara novim ulaganjima i prilagodbama, korištenjem europskih fondova i najpovoljnijih poduzetničkih kredita uz subvencioniranu kamatu iz gradskog programa Sisački poduzetnik. U Proračunu Grada Siska za sljedeću godinu osigurano je ponovo milijun kuna za ovu mjeru koju je do sada koristilo preko 60 poduzetnika, čije je kamate Grad sufinancirao sa gotovo 5,5 milijuna kuna.

„Hvala vam što poslujete u Sisku i zapošljavate i hvala vam što, unatoč svim okolnostima, uspijevate sve prepreke prebroditi. Grad Sisak i nadalje će vas pratiti svojom podrškom i biti partner na kojega ćete se moći osloniti“, kazala je gradonačelnica obraćajući se okupljenim poduzetnicima.