Zlatne sisačke lađarice i sisačke lađare danas je primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima i čestitala im još jednom na odličnoj veslačkoj sezoni, pobjedi lađarica na Neretvanskom maratonu lađa i uspješno organiziranoj još jednoj Šikljadi u sklopu Kupskih noći. Najavila je i inicijativu za rješavanje problema s neodgovarajućim prostorom, čime bi se trebali stvoriti još bolji uvjeti za rad obiju udruga.

„Ovo je sjajan uspjeh naših lađarica u koji je uloženo mnogo truda i treninga.  I lađari su imali odličan rezultat, a posebno smo zadovoljni što Šikljada koju organizirate svake godine sve više raste i okuplja sve jaču ekipu gostiju“, kazala je gradonačelnica čestitajući udrugama lađarica i lađara.

„Uspjeh nije došao slučajno, nego uz velika odricanja i rad s našim trenerom Matijom Rakićem Rakom. Za ovo zlato naše članice su se odricale i godišnjih odmora, kako bismo se potpuno posvetili pripremama za ovu utrku. Jako smo zadovoljne ovom sezonom, a pripreme za sljedeću sezonu započinjemo već ove jeseni“, kazala je predsjednica Udruge lađarica Sisak Andrea Borić.

Predsjednik Udruge lađara Sisak Saša Grahovac želi privući nove, mlađe veslača, koji bi trebali donijeti novu energiju i smjenu generacija u Udruzi. Tome će sigurno pomoći i uspjeh lađarica i medijski odjek koji je potaknuo interes među mlađim Siščanima.