Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas je primila veleposlanika Republike Indije NJ. E. Sandeepa Kumara u nastupni posjet Gradu Sisku. Gradonačelnica je upoznala goste s postojećim gospodarskim razvojnim preduvjetima koje Grad Sisak poduzima u privlačenju poduzetnika, stvaranja povoljnih uvjeta za njihovo privlačenje te poticanje za izgradnju i ulaganje na području grada.

Poduzetnici iz Indije zainteresirani su za ulaganja u Hrvatsku i to u brojnim gospodarskim područjima, od tekstilne do kemijske industrije, no poseban interes i suradnja između Indije i Hrvatske se ostvaruje na području IT industrije budući Indija raspolaže velikim brojem tvrtki i stručnjaka upravo u toj gospodarskoj grani.

Veleposlanik Indije Sandeep Kumar gradonačelnicu je upoznao s dosada već ostvarenom suradnjom na gospodarskom i kulturnom području s brojnim gradovima u Hrvatskoj te naglasio kako za vrijeme svojeg mandata želi i dalje u Hrvatskoj raditi na ostvarivanju suradnje sa što većim brojem gradova, među kojima je i Sisak.

Nakon razgovora o mogućem otvaranju kulturne suradnje, gradonačelnica je izrazila spremnost i podržala inicijativu dolaska kulturno glazbene skupine iz Indije s kojom bi se obogatio kulturni sadržaj grada Siska, a u kojem bi Siščani zasigurno uživali. Ovaj početak suradnje može se nastaviti i zajedničkom organizacijom brojnih drugih manifestacija i događanja u kojima bi se predstavila te ujedno približila, nama daleka no bogata i zanimljiva indijska kultura.