Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pročelnik Goran Grgurač primili su danas u gradskoj vijećnici učenike sisačkih osnovnih škola i njihove mentore, koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima i smotrama.

Tijekom ove školske godine učenica OŠ „Braća Bobetko“ Nejla Vilić osvojila je treće mjesto na natjecanju u islamskom vjeronauku, pod vodstvom mentorice Amile Škorić. Učenik OŠ Braća Ribar Vlatko Rohak osvojio je treće mjesto na natjecanju iz informatike, a mentor je bio Ivan Koreny. Učenice OŠ Viktorovac Petra Randić i Tea Drndelić pod vodstvom mentorice Višnje Tadić osvojile su treće mjesto na natjecanju iz astronomije. Matko Rom, Tea Perković i Nina Drakulić iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće bili su uspješni na smotri LiDRaNO, a mentorica im je bila Dubravka Granulić. Mateo Šebalj iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Lovre Batinjan iz OŠ „Braća Bobetko“ i Domagoj Tomljenović iz OŠ Ivana Kukuljevića osvojili su drugo mjesto na natjecanju iz robotike, a pripremao ih je mentor Tomislav Šebalj.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je učenicima i njihovim mentorima na uspjehu, zahvalila im na trudu i  što su svojim uspjehom promicali dobro ime grada Siska. Pozvala ih je da i dalje budu vrijedni i obećala potporu Grada Siska u daljnjem radu.