Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček priredila je blagdanski prijem za građane i predstavnike institucija koje su obilježile 2023. godinu. Čestitala im je i zahvalila što svojim radom i trudom iza kojih stoje zavidni rezultati, doprinose Gradu Sisku i potiču druge građane da budu uspješni na različitim područjima poput obrazovanja, komunalnih usluga, kulture ili sporta.

Nikolina Golomboš, najbolja je sportašica Grada Siska za 2022. godinu. Ove je godine osvojila dvije brončane medalje na svjetskim karate natjecanjima, jednu u pojedinačnoj konkurenciji i jednu s reprezentacijom.

Ivica Tumpak, vatrogasac JVP Sisak, bio je dio interventnog tima sisačke Javne vatrogasne postrojbe kada se dogodila tragedija u Kanaku 1. srpnja ove godine. Tumpak je teško ozlijeđen na intervenciji i još uvijek se oporavlja.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić prošle je godine obilježio 70. obljetnicu postojanja, a njihov tamburaški sastav osvojio je dvije zlatne plakete u dvije kategorije na 30. Susretima folklornih orkestara. Predsjednik Ansambla Slaviša Miljuš

Zlatko Lepesić sisački je dobrovoljni darivatelj krvi koji je ove godine primio priznanje za 100 dobrovoljnih darivanja krvi. Krenuo je na nagovor kolega, a sada je primjer drugima.

Ronilački klub Sisak ove je godine obilježio 50. obljetnicu rada. U pola stoljeća odgojili su generacije sisačkih ronilaca i sudjelovali u nizu društveno korisnih akcija. Martin Sokolić i Mladen Horvatić zahvalili su gradonačelnici na odličnoj suradnji.

Auto promet Sisak ove godine slavi 65 godina postojanja, a ovaj vremešni prijevoznik ima najmlađi vozni park u Hrvatskoj. Direktor Darko Majić najavio je kako će se od 2024. godine učenici sisačkih osnovnih i srednjih škola bez plaćanja voziti gradskim prijevozom, jednako kao i umirovljenici i stariji od 65 godina, što je jedinstven slučaj među gradovima koji još imaju javni gradski prijevoz.

OŠ Viktorovac ove je godine obilježila 60 godina rada u sadašnjem objektu i 110 godina školstva u Sisku Novom. Ravnateljica Višnja Tadić zadovoljna je što su u proteklih nekoliko godina u školu stigla značajna ulaganja čime je postala energetski učinkovitija, dobila novu sportsku dvoranu i sasvim novu kuhinju i blagovaonu.