Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno sa zamjenikom Markom Kričkom i pročelnikom Goranom Grguračem primila je danas u gradskoj vijećnici veleposlanika Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj. E. Andrewa Stuarta Dalgleisha, u čijoj je pratnji bila savjetnica političkog odjela Veleposlanstva Andreja Maretić Vuković.

Veleposlanik A. S. Dalgleish u Hrvatskoj je od prošle godine, istaknuo je kako rado dolazi u jedinice lokalne samouprave kako bi se konkretno na terenu mogao upoznati sa svim okolnostima, koje bi mogao posredovati između britanskih ulagača  i hrvatskih potencijala.

U srdačnom razgovoru, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je upoznala veleposlanika A. S. Dalgleisha sa sisačkim potencijalima i prednostima, o tome kako se stvaraju uvjeti za privlačenje investitora, kako je mnogo učinjeno na podizanju društvenog standarda u cilju kvalitetnijeg i boljeg života svih građana.

Gradonačelnica je posebno istaknula potrebu održivosti sisačke rafinerije, otvorena vrata za ulaganja i sisačku multikulturalnost.