Malena Hana Arsoska, rođena 7. svibnja, stota je korisnica sisačke potpore za bebe u  2023. godini. Na prigodnom druženju njezinih mladih roditelja Mateje Kalebić i Marka Arsoskog s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, stotoj bebi uopće nisu smetali razgovori i sve je mirno prespavala. Uzbuđenje će uslijediti kada isproba svoju novu ležaljku opremljenu elektroničkim pomagalima za snimanje zvuka, koju joj je prigodno poklonila gradonačelnica.

„Iznenadio nas je poziv i veseli nas da je baš Hana stota sisačka beba za koju je predan zahtjev u 2023. godini. Sretni smo jer s njom nema puno problema, osim što ju bake imaju potrebu razmaziti i stalno nositi“, rekli su u razgovoru Mateja i Marko.

Gradska potpora za bebe od 3.500 kuna ili 464 eura koliko Grad Sisak isplaćuje obiteljima novih, tek rođenih stanovnika našeg grada, sigurno će dobro doći ovoj mladoj obitelji.

„Čestitam vam i drago mi je da svoju budućnost planirate u Sisku. Vjerujem da će Hana imati lijepo djetinjstvo u našem gradu u kojem činimo sve da djeci stvaramo sve ugodnije i sadržajnije okruženje“, kazala je gradonačelnica u razgovoru.

Grad Sisak do 2025. godina planira postati grad u kojem će sva djeca koja to trebaju imati mjesto u vrtiću. Već ove godine počinje se graditi proširenje vrtića Maslačak i Različak pa će se i broj dostupnih mjesta u sisačkim vrtićima već 2024. godine značajno povećati putem ovih proširenja. Odlično napreduje i izgradnja vrtića u Galdovu koji će moći primiti 135 djece.