Danas je otvoren kompleks bazena u Capragu čija je rekonstrukcija i uređenje trajalo nešto manje od godine dana.

Stanovnici Capraga i ostali građani tako su jedva dočekali mjesto za plivanje, kupanje i osvježenje. Ovaj kompleks nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt.

U programu otvorenja sudjelovali su dječji zborovi te klubovi vodenih sportova koji će također koristiti ovaj otvoreni bazen. Vaterpolisti sisačke Siscije prvi su se bacili u vodu, a nastupile su i članice sisačkog Kluba sinkroniziranog plivanja.

Bazene u Capragu svečano je rezanjem vrpce otvorila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Drago mi je da je ovo još jedno ispunjeno obećanje i da ljudi sada napokon mogu imati u politici nekoga tko je odgovoran i koji kada nešto kaže da će napraviti to i napravi. Ovo je i poruka Siščanima da biraju ljude koji ispunjavaju obećavanja i one ljude koji otvaraju stvari, a ne one koji zatvaraju – poručila je gradonačelnica na otvorenju.

Put do otvaranja bazena bio je dugačak, naglasila je gradonačelnica kazavši kako su se nakon pregovora sa sada već bivšim vlasnicima bazena, morali riješiti imovinsko-pravni odnosi, odnosno povratak nekretnine u gradsko vlasništvo nakon čega je slijedilo raspisivanje natječaja za izvođenje radove po principu „ključ u ruke“. Inače, bazen je gotovo deset godina bio zatvoren, a cijeli kompleks bio je zapušten i devastiran.

-Na kraju smo ipak uspjeli i drago mi je da će osim građana ovaj bazen koristiti vaterpolisti i plivači za održavanje svojih natjecanja. To što skakaonice nisu postavljene ne znači da neće biti. Uz Zagreb smo tako grad s dva olimpijska bazena –dodala je gradonačelnica.

Radovi na rekonstrukciji bazena počeli su u ljeto prošle godine s pauzom tijekom zimskih mjeseci. Vrijednost cijele investicije, od kupnje zemljišta, dokumentacije i izvođenje radova je 8 milijuna kuna. Cijena ulaznice je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu, a u ponudi će biti i sve ostale pogodnosti kao na zatvorenom bazenu od mjesečnih karti i popusta za određene grupe korisnika.