Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ugostila je danas prvake Hrvatske u hokeju na ledu, sisačke Vitezove. KHL Sisak postao je 4. travnja 2024. godine po drugi puta u svojoj dugoj i bogatoj povijesti prvak države. Uvjerljivim pobjedama u sve tri utakmice podignuli su pehar i učinili naš grad još ponosnijim i veselijim!

”Još jednom čestitam dečkima, treneru i upravi kluba na ovom velikom uspjehu. Drago mi je što ste danas došli na ovu svečanost kako bi prije svega porazgovarali o dojmovima s terena, cjelokupnoj sezoni koja je iza vas te o budućnosti i novim izazovima u klubu. Naravno, važno je istaknuti sve ono dobro, ali i ono što se može popraviti kako bi nastavili nizati ovakve rezultate. Hvala vam što ste svojim predanim radom, trudom i disciplinom pokazali da se najbolji hokejaši nalaze upravo u Sisku“, kazala je Kristina Ikić Baniček, koja je također jedna od srčanih navijačica sisačkih Vitezova.

Luka Jarčov, igrač i trener KHL Siska, istaknuo je kako upravo zbog Ledene dvorane Zibel sisački klub ostvaruje dobre rezultate jer su uvjeti u kojima treniraju uz opremu jedan od najvažnijih faktora u prednosti pred protivnikom.

”Imamo najbolje uvjete za rad i to nam je najveća i odlučujuća prednost s ostalim klubovima u Hrvatskoj. Zadovoljan sam rezultatima i znao sam da smo spremni osvojiti titulu prvaka Hrvatske. Bio sam siguran u našu pobjedu, odigrali smo tri odlične utakmice i na kraju podignuli pehar. Žao mi je ispadanja u IHL doigravanju, u kojem smo izgubili od SKHL Crvene Zvezde, no potrudit ćemo se da iduće godine budemo još spremniji i bolji. Mislim da je na rezultat tih utakmica itekako utjecala iscrpljenost naših igrača i tek kada smo prije Prvenstva Hrvatske imali 5,6 dana za odmor i uigravanje, pokazali smo koliko smo jaki”, kazao je Jarčov.

Gradonačelnica je nakon druženja predsjedniku kluba Mladenu Jarčovu uručila fotografiju Vitezova s osvajanja Prvenstva Hrvatske, a koja će od sada krasiti prostorije Ledene dvorane Zibel te ček u iznosu od 3000 eura zbog iznimnog uspjeha kluba.

Nakon naporne sezone 23./24. sisačke Vitezove očekuje još napornija nova sezona. Pred njima je natjecanje u Alpskoj ligi, IHL-u i ponovno Prvenstvu Hrvatske, no do tada čak 10 igrača iz Siska nalazi se na popisu Hrvatske hokejaške reprezentacije. Reprezentacija je trenutno na pripremama, no već za nekoliko dana putuju na prvu utakmicu protiv reprezentacije Australije. Sretno Hrvatska, sretno Siščani!