Tijekom mjeseca lipnja bit će završen skate park na Ciglarskoj grabi, sportsko igralište na Trgu Vere Grozaj i popločenje na Trgu hrvatske državnosti u Capragu. Po planu se odvijaju također dva velika projekta u gradu Sisku, radovi na izgradnji klizališta Zibel i cjelovita rekonstrukcija javne rasvjete. Ta je gradilišta danas obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-klikFlex podloga na Trgu Vere Grozaj dolazi iza 15. lipnja, a sada se oko igrališta uređuje okoliš i stavlja se betonska travnata obloga na dio gdje će se sugrađani koji žive na tom dijelu moći i parkirati. Vraća se ponovno dječje igralište, a nakon asfalta dolazi klikFlex podloga i golovi za rukomet i mini nogomet i koševi za košarku. Uređujemo i trg u Capragu na kojem trenutno nema baš puno hlada i mjesta za sjediti pa ćemo postaviti drveće i puno klupa. Postojeće kulir ploče mijenjamo betonskim kockama. I ne samo da smo izmijenili popločenje nego smo znatno povećali omjer zelene i ne travnate površine i to radimo u svim projektima. Također mogu najaviti da će skate park na Ciglarskoj grabi već sljedeći tjedan biti u funkciji – rekla je gradonačelnica.

Veliki broj radnika i dizalica nalazi se trenutno na klizalištu Zibel, a do kraja ove godine Sisak će dobiti novu ledenu dvoranu koja će jedan dio godine služiti hokejašima i klizačima, a ostatak godine će biti multifunkcionalna dvorana za manifestacije, ali i za ostale dvoranske sportove.  Radovi teku po planu, naglasila je gradonačelnica Ikić Baniček.

-Uklanjaju se stare konstrukcije, ide temeljenje i stabilizacija i nakon toga će se izdizati čelične konstrukcije za budući krov. Sredstva za prvu fazu su osigurana su u iznosu 23 milijuna kuna, a za drugu fazu smo sredstva osigurali reprogramom kredita i uštedama iz tih reprograma starih kredita tako da su sredstva u proračunu. Očekujem da u prosincu naši hokejaši i klizači stanu na novu ledenu plohu i uživaju bez obzirom pada li kiša ili je toplo za to doba godine – rekla je gradonačelnica.

Inače, u tijeku je i projekt cjelovite rekonstrukcije javne rasvjete u gradu Sisku, vrijedan 28 milijuna kuna, u sklopu kojeg će d 9000 starih lampi na području cijelog grada biti zamijenjeno novom led učinkovitom rasvjetom. Naime, ugovor s izvođačem je potpisan u studenom prošle godine, a izvođač je dužan do kraja svibnja sljedeće godine zamijeniti sve stare lampe na području grada Siska i okolnih naselja.

– Ovaj projekt rekonstrukcije javne rasvjete počeo je prije mjesec dana u Strossmayerovoj ulici. Ovaj tjedan stara rasvjeta zamijenjena je u Tina Ujevića, danas u Ulici Maka Dizdara, potom se ide u Gundulićevu, Cesarčevu, Zibelsku, Držićevu, A. G. Matoša, a nova rasvjeta bit će i na raskrižju Fistrovićeve, Siđine i I.K. Sakcinskog i raskrižje Fistrovićeve i Tesline. Novih 9000  lampi ostvarit će uštedu 85 posto, a pritom nećemo angažirati nikakva dodatna sredstva nego će se iz ostvarenih ušteda isplatiti projekt izvođaču tijekom sljedećih pet godina  – zaključila je gradonačelnica.

Trg hrvatske državnosti