Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim natjecanjima za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2023/2024. gradonačelnica Kristine Ikić Baniček upriličila je u CIKS-u prijem i uručila im pohvale i nagrade. Neki od učenika svoj grad i školu predstavljali su i na međunarodnim natjecanjima na čemu je njima i njihovim mentorima čestitala i zahvalila gradonačelnica. Pohvale su danas otišle u ruke učenika koji su postigli fantastične rezultate u sportu, filozofiji, tehničkoj kulturi, stranim jezicima i glazbi.

”Bilo je sjajno družiti se danas s fenomenalnom sisačkim učenicima osnovnih i srednjih škola. Čast mi je i zadovoljstvo dati pohvale u ime Grada Siska svima onima koji su postigli izvrstan školski uspjeh na natjecanjima. Možemo reći da se Grad Sisak ima čime ponositi, a posebno impresivno bilo je vidjeti ih sve na okupu, čak 75 sjajnih mladih ljudi. Osim pohvale učenike smo darivali i s mjesec dana kupanja na bazenima Caprag, što su svi željno dočekali s obzirom na ljetne temperature. Drago mi je što su neka djeca bila nagrađena i za rezultate u sportu i u glazbi, što znači da kada si izvrstan, sve ti ide od ruke”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na prijemu.

Analize pokazuju da je Grad Sisak prvi u Hrvatskoj po povećanju ulaganja u obrazovanje, na sisačku djecu i osnovne škole odvaja se čak 46% proračuna. Sisak je jedini u Hrvatskoj vrtićkoj i školskoj djeci osigurao školu plivanja, klizanja i atletike, a četvrti razredi već 7 godina odlaze na ljetovanje u Zaostrog koje im plaća Grad.

Osim toga, Sisak jedini svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima daje džeparac i jedino u Sisku svi učenici osnovnih i srednjih škola imaju besplatan gradski prijevoz tijekom cijele godine. Ledna dvorana Zibel i Sportska dvorana Zeleni brijeg izgrađene su posljednjih godina kako bi se stvorili što bolji uvjeti za sportski razvoj, a već sljedeće godine Sisak je za mlade izgradio dvije sportske dvorane, a trenutačno je u fazi gradnja i treće, gimnastičke dvorane u Capragu.