Osmi dan mjeseca travnja ove godine bit će zlatnim slovima upisan u sportsku povijest grada Siska. Toga dana KHL Sisak je pobjedom protiv Zagreba u gostima prvi put postao prvak Hrvatske u hokeju na ledu. Nove državne prvake danas je primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja im je čestitala na odličnoj sezoni u kojoj su Vitezovi uspjeli nadjačati sve zagrebačke klubove i postati prvaci države.

„Velika je to stvar za Sisak, za KHL Sisak i devedeset godišnju tradiciju hokeja u gradu Sisku. Znam koliko ovaj naslov znači svim Siščanima. Trudili ste se, u nekim ste utakmicama dali zadnje atome snage. Hvala vam što ste Ledenu dvoranu Zibel pretvorili u dom prvaka i obećavam daljnju podršku Grada Siska“, poručila im je gradonačelnica i uručila im ček na 20.000 kuna te sada već legendarnu fotografiju snimljenu nakon pobjede u finalu PH. Sisački hokejaši odužili su se gradonačelnici uručivši joj zlatnu medalju za naslov prvaka Hrvatske.

„Naša pobjeda je i vaša pobjeda! Vi ste nam bili najveći poticaj i podrška u svim utakmicama. Napravili ste Ledenu dvoranu Zibel, pokazali smo da ta dvorana doista vrijedi i upravo je dvorana bila naša prednost u odnosu na ostale momčadi, jer od svih ekipa imamo najbolje uvjete za treninge. Ovo je veliki uspjeh igrača i trenera, svi su jednako zaslužni. Hvala svim ljudima na Zibelu što su nas predivno dočekali s bakljama. Još uvijek ne mogu vjerovati da se sve to dogodilo“, rekao je trener i igrač Luka Jarčov.

Nakon ovog povijesnog uspjeha neki će igrači u zasluženu sportsku mirovinu. Jedan od njih je i Dejan Dejanović, dečko sa Zibela koji je većinu svog života posvetio hokeju.

„Bolji i ljepši kraj karijere nisam niti mogao zamisliti. Svi ovi dečki ovdje, osim što su odlični hokejaši, su i odlični ljudi“, rekao je Dejanović.

Jedan od najmlađih hokejaša HKL Sisak je Lorian Bezuk koji je istaknuo kako je kao mali dječak redovito dolazio na hokejaške utakmice i oduvijek mu je bio san podići jedan takav trofej s klubom iz rodnog grada.

„Nikad nisam nešto tako doživio. Bio je to jedan od najljepših trenutaka u mojem životu“, rekao je ovaj 17-godišnji dečko koji je, prije povratka u rodni grad, zadnjih nekoliko godina proveo u Švedskoj.

I predsjednik kluba Mario Kolić zahvalio je gradonačelnici Kristini Ikić Baniček na podršci kroz cijelu sezonu.

„Puno nam je značila vaša podrška koju smo imali cijele sezone. Vratili smo gledatelje u dvoranu. Za to su zaslužni naši dečki. Predano su trenirali, redovito dolazili na treninge, čestitam im na svemu“, rekao je Kolić.

Osim naslova prvaka Hrvatske, KHL Sisak ima i najboljeg golmana Davida Neilla Andersona, najboljeg strijelca prvenstva Patrika Dobrića, a Luka Jarčov proglašen je najkorisnijim igračem.

Današnjem prijemu u Gradskoj vijećnici prisustvovali su i zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička te tajnik Zajednice Emir Fetibegović.