Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je danas u Zagrebu gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček i predstavnike Stožera za obranu i očuvanje radnih mjesta Rafinerije nafte Sisak. Koordinator Stožera Predrag Sekulić naglasio je kako su predsjednika Hrvatskog sabora obavijestili o događanjima u Rafineriji Sisak i u cijeloj Ini te, kako je rekao Sekulić, o svim pogubnim odlukama koje MOL donosi preko Ine, a na štetu Hrvatske.
Gradonačelnica je rekla kako je predsjednik Sabora dao podršku očuvanju Rafinerije u Sisku te je obećao da će nadležni saborski Odbor održati tematsku sjednicu o INA-i, najvjerojatnije u sljedećih mjesec ili dva.
-Mi na to gledamo kao na jednu Rafineriju s dvije lokacije koje se trebaju sačuvati, sisačka i riječka. Ono što je bitno je da će na tom tijelu u proširenom sastavu sudjelovati i naš Stožer. Zadovoljni smo i što smo imali priliku sabornicima podijeliti materijale da vide najnovija događanja u obje rafinerije, a to su odljev stručnih kadrova, dovođenje u pitanje normalnog funkcioniranja i činjenica da im kolektivni ugovori ističu krajem ove godine. Plan je za sljedeću godinu sastavljen samo do lipnja. Dakle, s jedne strane imamo partnera koji to nije i koji ne igra po pravilima igre, a s druge strane imate hrvatsku stranu koja je legalist i koja očekuje rezultate arbitraže – zaključila je gradonačelnica.