Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pročelnik Goran Grgurač danas su u gradskoj vijećnici na najljepši način završili ovu godinu, u društvu  Ružice i Josipa Silaja iz Palanjka, njihove kćeri Barbare  rođene 5. prosinca ove godine te  osmogodišnje Lucije i desetogodišnjeg Stjepana.

Barbara Silaj je 300. Siščanka rođena ove godine, pa je gradonačelnica tim povodom čestitala roditeljima i prigodno ih darivala.

– U idućoj godini iz gradskog proračuna izdvojit ćemo više od dva milijuna kuna za potporu mladim obiteljima putem novčane pomoći od 3.500 kuna za svako novorođeno dijete, nastaviti s već postojećim programima, a uvodimo i novi program sufinanciranja medicinski potpomognute oplodnje, istaknula je gradonačelnica te dodala kako će značajna pomoć mladim obiteljima biti i putem POS-ovih stanova, koji se počinju graditi u idućoj godini, a Grad Sisak će mladim obiteljima nuditi i parcele za izgradnju obiteljskih kuća.

Majka Ružica Silaj zahvalila je na potpori te naglasila kako nisu nikada razmišljali da bi negdje drugdje živjeli. Ovdje im je obitelj, prijatelji, imaju posao, starija djeca imaju svoj krug prijatelja, a Sisak je lijepo, dobro i sigurno mjesto za odrastanje djece.