Na Zelenom brijegu gradi se spoj Ulice Frana Kršinića s Lonjskom ulicom uz koji će biti i 25  novih parkirnih mjesta. Postavlja se i nova LED rasvjeta, a ugovorena vrijednost radova, koje izvodi zajednica ponuditelja Leček niskogradnja i Ceste Sisak, iznosi 1.077.877,09 s PDV-om.

„Na ovaj način ćemo riješiti dugogodišnji problem nedostatka parkirališnih mjesta za stanare obližnjih zgrada, također poboljšavamo prometnu povezanost i otvaramo vrata projektu izgradnje dvije POS-ove zgrade s ukupno 30 stambenih jedinica. I prije potresa to je bilo potrebno, a sada nakon potresa još i više. Grad Sisak je sa svoje strane ispunio sve zahtjeve APN-a. Izdali smo građevinsku dozvolu, a početkom travnja bit će napravljena i ova prometnica. Stoga nema razloga da APN ovih dana ne raspiše natječaj za odabir izvođača i ne krene graditi dvije POS-ove zgrade“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Posljednjih godina ova gradska četvrt brzo se razvija, grade se obiteljske kuće, a Grad Sisak kreće i u proširenje vrtića Različak za još šest vrtićkih skupina.