Točno 100 zahtjeva pristiglo je do danas na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska, koji je trajao od kraja prosinca do 31. siječnja. Ovako veliki interes pokazuje da su stanovi po cijeni iz programa Sisak POS-a zanimljiva velikom broju sisačkih obitelji.

„Ovako velik interes pokazuje nam da trebamo nastaviti stvarati uvjete za priuštivu stanogradnju sisačkim obiteljima. Dio tih naših nastojanja je i osiguravanje jeftinog zemljišta na kojem sisačke obitelji mogu samostalno graditi svoje domove. Prošle godine omogućili smo to za osam obitelji, a pripremamo i naredne javne pozive“, kazala je gradonačelnica Ikić Baniček.

Podsjetimo, kako bi se osigurala što je moguće niža cijena kvadratnog metra stana u Sisak POS zgradama, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Gradsko je vijeće donijelo odluku da se izgradnja sufinancira sa 180 tisuća eura. Grad Sisak osigurao je zemljište za izgradnju, komunalne priključke i izgradio dodatna parkirališna mjesta kao i spoj Kršinićeve i Lonjske ulice kako bi se poboljšala prometna situacija u tom dijelu grada.

Sukladno pravilima, nakon obrade pristiglih zahtjeva bit će formirana Lista prvenstva temeljem uvjeta koji, između ostalog, obuhvaćaju uvjete stanovanja, vrijeme prebivališta na području Grada Siska, životnu dob, broj djece, sudjelovanje u Domovinskom ratu, invaliditet. Lista prvenstva bit će objavljena na oglasnoj ploči i web stranici Grada Siska.

U sisačkom Programu društveno poticane stanogradnje ne Zelenom brijegu grade se dvije zgrade s ukupno 30 stanova. Krajem 2023. godine zbog odustajanja dijela kandidata, otvorila se potreba raspisivanja novog Javnog poziva, koji je trajao do 31. siječnja ove godine.