Sisačkim studentima danas su uručeni ugovori o stipendiranju za akademsku godinu 2019/2020. u kojoj Grad Sisak dodjeljuje 31 novu studentsku stipendiju u iznosu 700 kuna za svih 12 mjeseci za redovno studiranje. S današnjim ugovorima u gradskom programu stipendiranja je trenutno 99 studenata, a u prošloj godini diplomirala su 23 stipendista Grada Siska.  U gradskom proračunu za 2020. godinu osigurano je 700.000,00 kuna za studentske stipendije, od čega je 100.000,00 kn donacija OTP banke. Studentima su ugovore uručili direktor Poslovnog centra sjeverozapadna Hrvatska, Sektor poslovanja s korporativnim klijentima u OTP banci Vjekoslav Filko i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Veseli me da su 23 studenta diplomirala u prošloj godini što znači da je gradska stipendija velika pomoć kako bi studenti na vrijeme diplomirali. Također se veselim i tome da neki od vas, nakon što diplomiraju, postanu dio gradskog sustava kako bi pomogli u izgradnji i razvoju svog grada – rekla je gradonačelnica.

Studentima je čestitao i Vjekoslav Filko iz OTP banke naglasivši kako se stipendije osiguravaju iz programa  OTP-a „Zeleno svjetlo za znanje“.

-Time pomažemo stipendistima da zajedno kreiramo društvo znanja i drago mi je da Grad Sisak svake godine tome ozbiljno pristupa i osigurava značajna sredstva, ali i da OTP banka ovakvim doprinosom pomaže da studirate i završite svoje fakultete – rekao je Filko.

Gradu Sisku i OTP banci u ime svih studenata zahvalio se Rudolf Suntešić, student 4. godine Informatike u Puli.

-Stipendija će uvelike pomoći nama studentima tijekom ove akademske godine i osobno smatram kako su to dobro uloženi novce u mladost grada Siska – rekao je mladi student Rudolf.