Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uručila je danas 26 novih Ugovora o stipendiranju sisačkim studentima, čime se broj studenata u programu stipendiranja povećao na 85. Stipendije u iznosu 140 eura mjesečno studenti će primati redovito svaki mjesec dok će god ispunjavati uvjete iz ugovora, odnosno dok će uspješno polagati ispite i redovito upisivati naredne akademske godine, sve do kraja svoga studija.

Grad Sisak od 1.1.2023. povećao je iznos stipendija sa 93 na 140 eura i zadržao je isplatu stipendija tijekom cijele kalendarske godine, za razliku od većine drugih stipendija, koje se ne isplaćuju u ljetnim mjesecima.

„Povećali smo stipendije jer smo htjeli odgovoriti na povećanje životnih troškova i pomoći vama i vašim roditeljima u dostizanju vašega, ali i našega cilja – vaše diplome. Čestitam vam svima koji ste dobili stipendije i čekamo vaš povratak u Sisak i vaš doprinos budućem razvoju našega grada“, rekla je u obraćanju studentima stipendistima gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Za stipendiranje studenata je u Proračunu Grada Siska za 2024. godinu izdvojeno 132.721  eura. Dugogodišnji partner Grada Siska u stipendiranju je i OTP banka, koja svake godine osigurava stipendije za osam studenata.