Grad Sisak je osigurao poduzetnicima, koji zapošljavaju Siščane, pristup najpovoljnijem financiranju za nužno potrebna obrtna sredstva u vrijeme krize izazvane koronavirusom COVID-19.
U ovogodišnjem programu poticanja sisačkih tvrtki „Sisački poduzetnik/ca 2020.“ uključene su OTP banka, Raiffeisen banka, ADDIKO BANK i Zagrebačka banka, dok su Privredna banka Zagreb i Erste&Steiermärkische Bank zatražili produljenje roka za prijavu, tako da će potpore poduzetnici naknadno moći ostvariti i preko njih.

U odnosu na prošlogodišnji program „Sisački poduzetnik/ca“ najviši iznos za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata te ulaganje u opremu (novu i rabljenu) je povećan s četiri na pet milijuna kuna. Najniži iznos poticanog kredita je 80.000,00 kuna dok je najviši iznos za trajna obrtna sredstva jedan milijun kuna. Korisnici kredita mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici koji posluju na području grada Siska neovisno o registriranom sjedištu, a na dan podnošenja zahtjeva za potporu imaju minimalno troje zaposlenih, od kojih je većina s prebivalištem u Sisku.

Prednost pri dodjeli potpora će imati projekti proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta te projekti od posebnog značaja za gospodarski razvoj grada Siska.
Potpora Grada Siska je ovisna o namjeni kredita te u 2020. iznosi 3,0 postotna boda za financiranje kupnje, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (3,5 postotna boda ako je tvrtka u većinskom vlasništvu žene najmanje godinu dana), 2,75 postotna boda za financiranje kupnje opreme (3,25 ako je tvrtka u većinskom vlasništvu žene) i 2,0 postotna boda za financiranje obrtnih sredstava (2,5 ako je tvrtka u većinskom vlasništvu žene).

Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava kreditnog fonda banke, a najkasnije do 15. prosinca 2020. godine. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 044/510-158 ili direktno u bankama kod kreditnog referenta.

Natječaj je objavljen na na web stranici Grada Siska u kategoriji natječaji i javni pozivi.