Grad Sisak produžio je sufinanciranje najamnine do 31. prosinca 2021. građanima s područja grada Siska čije su nekretnine uslijed posljedica katastrofalnog potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine, postale neuporabljive za stanovanje. Mjesečna najamnina iznosi do 1.000,00 kuna mjesečno, a građane kojima je istekao ugovor o najmu stana pozivamo da dostave važeći ugovor prijavljen u Poreznoj upravi.

Sufinanciranje najamnine odnosi se na građane čiji su objekti nakon provedenog brzog pregleda statičara dobili oznake:

–              PN2 – potrebne mjere hitne intervencije i

–              PN1 – potreban detaljan pregled.

Sufinancirani iznos najamnine kojeg Grad Sisak osigurava do 31. prosinca 2021. godine, uplaćivat će se  na račun najmodavaca na temelju sklopljenog  ugovora o najmu koji je prijavljen Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, u iznosu  navedenom u ugovoru o najmu, ali ne više od 1.000,00 kuna mjesečno.

Budući se,  sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, građanima s crvenim oznakama najamnina sufinancira od strane države,  Grad Sisak nastavlja sufinancirati najamninu građanima čiji objekti imaju žute naljepnice.

Građani sve informacije mogu dobiti u izmještenom središtu gradske uprave u Ulici Marijana Cvetkovića  8, od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati ili na broju telefona: 635-502.