Grad Sisak produžio je sufinanciranje najamnine do 31. kolovoza 2021. građanima s područja grada Siska čije su nekretnine uslijed posljedica katastrofalnog potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine, postale neuporabljive za stanovanje. Mjesečna najamnina iznosi do 1.000,00 kuna mjesečno, a građane kojima je istekao ugovor o najmu stana pozivamo da dostave važeći ugovor prijavljen u Poreznoj upravi.

Sufinanciranje najamnine odnosi se na građane čiji su objekti nakon  provedenog brzog pregleda statičara dobili oznake:

–              PN2 – potrebne mjere hitne intervencije i

–              PN1 – potreban detaljan pregled.

Budući se,  sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, građanima s crvenim oznakama najamnina sufinancira od strane države,  Grad Sisak odlučio se ovom izmjenom Odluke za sufinanciranje najamnine građanima čiji objekti imaju žute naljepnice.

Sufinancirani iznos najamnine kojeg Grad Sisak osigurava do 31. kolovoza 2021. godine, uplaćivat će se  na račun najmodavaca na temelju sklopljenog  ugovora o najmu koji je prijavljen Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, u iznosu  navedenom u ugovoru o najmu, ali ne više od 1.000,00 kuna mjesečno.

Građani sve informacije mogu dobiti u izmještenom središtu gradske uprave u Ulici Marijana Cvetkovića 8, od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati ili na brojeve telefona: 635-502 ili 635-520.