Grad Sisak osigurao je u sisačkim vrtićima DV Sisak Stari i DV Sisak Novi produljeno popodnevno radno vrijeme, implementaciju dodatnih programa kao što su Montessori program, program likovnosti i sportski program te još druge brojne aktivnosti  koje će se provoditi u vrtićima. Važno je naglasiti i kako će inkluzivnost vrtića biti podignuta na višu razinu opremanjem senzornih kabineta za djecu s teškoćama u razvoju uključenima u redovite vrtićke programe. Produljenim popodnevnim radnim vremenom vrtića omogućit će se bolja ravnoteža obiteljskog i poslovnog života obitelji, a svi navedeni programi znatno će unaprijediti usluge u sisačkim dječjim vrtićima.

Naime, slijedom poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, a u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, Grad Sisak je, kao osnivač dječjih vrtića DV Sisak Stari i DV Sisak Novi, prijavio projektni prijedlog pod nazivom Vrtić po mjeri obitelji te ostvario u potpunosti bespovratna sredstva u iznosu od 3.568.187,36 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%.

Realizacija svih navedenih programa krenut će odmah nakon potpisivanja ugovora o financiranju, a trajanje projekta je dvije godine.