Zbog neisplaćene plaće za veljaču i ožujak te nepoštivanje kolektivnog ugovora od strane uprave, radnici sisačke tvrtke Metaling već su drugi dan u štrajku. Pojavile su se informacije kako je jedan od razloga neisplaćenih plaća dug Grada Siska prema Metalingu. Radnike je danas obišao zamjenik gradonačelnice Marko Krička koji je pojasnio kako te informacije nisu točne.
-Žao mi je što sam se našao u situaciji da moram osobno doći pred radnike jedne sisačke firme, ali morao sam doći i reći istinu da Grad Sisak nije dužan Metalingu nikakve novce. Štoviše plaćamo sve redovno i sve buduće fakture koje dobijemo od Metalinga Grad će plaćati na vrijeme. Žao mi je što se pojavila informacija prema radnicima od strane direktora da njihove plaće nisu isplaćene zbog dugovanja Grada Siska. To nije istina. Nećemo dopustiti da Grad Sisak bude dužan nijednoj sisačkoj firmi i da budu upitne plaće. Na kraju krajeva, i ja sam dijete Željezarca i ne želim dopustiti da ovi radnici dožive sudbinu moga oca koji je ostao bez posla – rekao je Krička.
Sindikalni povjerenik Tihomir Sović najavio je kako će radnici Metalinga, njih oko 140, biti u štrajku sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.