Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas je na stadionu Metalca u Capragu predala Nogometnom klubu Metalac na korištenje nogometno igralište s tribinama i zgradu dok je Ragbi klub Sisak na korištenje dobio pomoćno igralište s montažnim objektima. Time je danas i službeno završila agonija ova dva sisačka sportska kluba koji su do sada morali plaćati visoku cijenu najma za korištenje ovog zapuštenog objekta kojeg Grad Sisak planira dodatno i urediti.

Grad Sisak kupio je nedavno od Silaxa za 500 tisuća kuna stadion Metalac kojim će od danas  upravljati Športsko-rekreacijski centar Sisak koji će snositi sve režijske troškove kao i troškove redovnog održavanja. Gradonačelnica je odluku o upravljanju stadionom danas predala ravnatelju ŠRC-a Sisak Mariju Stipkovu dok je odluke o korištenju ovog objekta predala predsjedniku NK Metalac Zoranu Sertiću i predsjedniku RK Sisak Antoanu Trbiću.

– Ovo je savršeni prikaz koja je razlika između vladanja i načina upravljanja gradskom imovinom za vrijeme vladavine HDZ-a, a koja je promjena nastupila 2013.godine. Dok je paradigma HDZ-a uključivala privatne interese i punjenje privatnih džepova gdje ste imali zapušteni gradski bazen, astronomsku cijenu najma Silax dvorane i stadiona Metalac, mi smo ipak tijekom godina uspjeli ispregovarati povoljnu cijenu za bazen u Capragu i dvoranu Silax za milijun kuna i sada stadion Metalac za 500 tisuća kuna što je daleko ispod tržišne cijene. Zahvaljujući odgovornom upravljanju i gledajući interese svih Siščana, ali posebno djece koja ovdje treniraju, zadovoljstvo mi je predati odluku o davanju na korištenje gradskog terena NK Metalcu i RK Sisak te ŠRC-u koji će upravljati ovim sportskim objektom. Ovo je još jedna kockica u mozaiku u godini kada je Grad Sisak proglašen europskim gradom sporta– naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zahvalila na entuzijazmu svim roditeljima i zaljubljenicima u sport koji su svih ovih godina, unatoč nepovoljnim uvjetima, uspjeli održati na životu ova dva kluba.

Ragbi klub Sisak sljedeće godine slavi 50 godina postojanja i kako je naglasio predsjednik kluba Antoan Trbić ovaj potez Grada Siska došao je kao spas za opstanak kluba koji trenutno najviše radi s djecom do 14 godina. I predsjednik NK Metalac Zoran Sertić zahvalio je gradonačelnici na ovoj odluci i svim roditeljima i entuzijastima bez čije pomoći svih ovih godina ne bi mogli preživjeti. U klubu treniraju gotovo svi uzrasti, a sljedeće godine planiraju osnovati kategorije kadeta i veterana.

Termine korištenja će određivati ŠRC Sisak temeljem odluke Zajednice sportskih udruga grada Siska.Značajno je spomenuti kako je u cijeni od 500 tisuća kuna od Silaxa kupljeno i betonsko sportsko igralište uz bazen u Capragu.