Grad Sisak je kandidat za Europski grad sporta 2019. godine. To je prestižna titula koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu.

Tim povodom u Sisku je boravila peteročlana Komisija za dodjelu titule Europski grad sporta 2019. koja je tijekom jučerašnjeg dana obišla sve sportske objekte, prisustvovali su natjecanjima i treninzima koji su se jučer održavali i razgovarali sa sisačkim sportašima.

Danas je u Gradskoj vijećnici održana prezentacija za članove Komisije te potom i konferencija za novinare na kojoj je prezentirana kandidatura Grada Siska na kojoj su prisustvovali svi članovi Komisije te predstavnici Grada Siska i Zajednice sportskih udruga grada Siska.

-Odlučili smo se na ovu kandidaturu jer je u protekle četiri godine puno toga napravljeno po pitanju sportske infrastrukture, sportskih programa koji se provode te u funkcioniranju i načinu financiranja Zajednice sportskih udruga. Mislim da smo postali prava perjanica sporta u Republici Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ovom kandidaturom ući u obitelj 300 gradova u Europi koji su nositelji ovog naslova. Ovo je prva ovakva kandidatura koja dolazi iz Hrvatske u kategoriji gradova preko 25 tisuća stanovnika – naglasio je zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice Marko Krička. Također je čestitao svima koji su proteklih mjeseci predano radili na ovoj kandidaturi.

Predsjednik Udruženja ACES Europe Gian Francesco Lupattelli, zajedno s ostalim članovima Komisije, protekla je dva dana obišao sve sportske objekte, a najviše ga se dojmilo Kupalište Zibel.

-Tamo sam vidio puno mladih i djece s roditeljima, a posebno me se dojmilo što je sve to besplatno za razliku od drugih europskih gradova gdje se korištenje takvih prostora naplaćuje. Sportski su objekti u jako dobrom stanju i drago mi je što se jučer puno sportskih aktivnosti odvijalo na vanjskim terenima. Svakako treba poticati sport i motivirati građane da se bave sportom – rekao je Lupattelli. Naglasio je kako će u narednih 15 dana biti poznato je li prihvaćena kandidatura Grada Siska da postane Europski grad sporta 2019.

Dokumenti