Ljetni produženi boravak kojeg  je prije četiri godine inicirao Grad Sisak ove se godine provodi u Osnovnoj školi Braća Bobetko.  Projekt je nastao kao potreba zaposlenih roditelja koji svoje osnovnoškolce nakon završene školske godine žele uključiti u zanimljive i sadržajne aktivnosti.

-Zadnjih godina u Gradu Sisku intenzivno radimo na podizanju školskog standarda, otvorili smo produžene boravke u gotovo svim osnovnim školama, a svake godine organiziramo i ljetni produženi boravak. To je jedan nad standard koji nije baš uobičajen u ostalim hrvatskim gradovima – rekao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač.

Ljetni produženi boravak počeo je odmah nakon završetka školske godine i trajat će sve do 24. srpnja, a s 25 učenika radi 11 učitelja koji inače rade u produženom boravku u sisačkim školama. Organizirani su različiti programi u suradnji sa sisačkim ustanovama te će tako učenici u sklopu ljetnog produženog boravka proći obuku plivanja na bazenu u Capragu, sudjelovat će u radionicama u organizaciji knjižnice i muzeja, posjetit će Stari grad i Holandsku kuću, a za učenike su organizirane i kreativne radionice i radionice robotike i programiranja.