Zajednica športskih udruga grada Siska nakon provedenog Javnog natječaja za prijevoz sportaša na sva redovita natjecanja potpisala ugovor s Autoprometom Sisak d.o.o. Ugovor vrijedan 100.600 eura  ili 758 tisuća kuna, omogućit će kvalitetan, pravodoban i siguran prijevoz za ukupno 66 klubova članova Zajednice, koji će i ove godine s Autoprometom na sportska odredišta u Hrvatskoj i u inozemstvu. Podsjetimo da je Autopromet Sisak protekle godine dodatno obnovio svoj vozni park, čime je postao prijevoznik s najmlađim voznim parkom u Hrvatskoj.

Evo i kako još Grad pomaže sportskim klubovima

Osim što Grad Sisak preko Zajednice financira prijevoz, financira i termine za treninge i utakmice u svim sportskim objektima grada Siska, na gradskom bazenu, u dvorani za borilačke sportove, u Ledenoj dvorani Zibel, na 11 nogometnih stadiona, na novoj atletskoj stazi i terenu s umjetnom travom te u gradskoj sportskoj dvorani Zeleni brijeg gdje istovremeno mogu trenirati i četiri kluba.

Sve školske sportske dvorane u gradu Sisku u večernjim terminima dodijeljene su klubovima za održavanje treninga s mlađim uzrastima, a za seniorske ekipe omogućene su i kvalitetne pripreme u dvije teretane. Grad putem Zajednice sufinancira rad Školskog sportskog saveza grada Siska za natjecanja školske djece i rad Udruge kineziologa grada Siska.

Među 66 članica, za koje Grad putem Zajednice osigurava uvjete za treninge i natjecanja, nalaze se  i tri udruge osoba s invaliditetom te nekoliko udruga koje se rekreativno bave sportom, kako je i definirano novim Zakonom o sportu koji potiče razvoj lokalnog rekreativnog sporta. Osim toga sufinanciran je rad 40 trenera za rad sa mlađim uzrastima, isplaćuje se 17 sportskih stipendija kategoriziranim sportašima Grada Siska te se, osim redovitih natjecanja, sufinancira čak 30 turnira i manifestacija koje provode sisački sportski klubovi.