Sve mlade sportašice i sportaši, ukupno 2.500 članova čak 48 klubova koji čine Zajednicu sportskih udruga Grada Siska, od Grada Siska dobit će popularne „dukse“, gornje dijelove trenirki s kapuljačama, kako bi na svim gostovanjima bili prepoznatljivi i pronosili ime našega grada. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njezin zamjenik i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska Marko Krička danas su u gradskoj sportskoj dvorani Zeleni brijeg podijelili prve komplete duksi sisačkim klubovima.

„Ovaj projekt počeo je na inicijativu gradonačelnice, a ovo je već treći put da nabavljamo i dijelimo opremu koja je i kvalitetna i odlično izgleda. Ovo je naš znak pažnje za sav njihov predani trud i rad, a svaki klub će na svojim duksama imati, osim oznaka Siska i svoj grb, tako da će biti prepoznatljivi svugdje gdje se pojave“, rekao je Marko Krička.

Sisak je prepoznatljiv u Hrvatskoj po ulaganjima u sport, a jedinstven je i po tome da u samo 9 godina gradi i treću sportsku dvoranu. Nakon Ledena na Zibelu i dvorane Zeleni Brijeg, Sisak će dobiti i  Gimnastičku dvoranu Caprag, za koju će izvođač biti odabran ovoga tjedna.

”Sama brojka od 2500 djece dovoljno je impozantna i opravdava svaki euro koji ulažemo u sport. Ovih dana stiže i kombi koji je Zajednica sportskih udruga Grada Siska nabavila zahvaljujući natječaju Hrvatskog olimpijskog odbora, tako da ćemo i s tim kombijem olakšati klubovima odlazak na gostovanja. To će svakako smanjiti troškove prijevoza klubovima, iako Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga već sufinanciraju uz suradnju s Auto prometom Sisak prijevoz sportaša, kao i suce, sanitete i ostalo“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zadovoljna reakcijama mladih sportaša.

Ovih se dana obavljaju i nužni radovi na baseball terenu pored Gradskog stadiona na kojem će se uskoro održati kvalifikacije za Europsko prvenstvo u baseballu čiji je Grad Sisak domaćin”, a dugoročna ulaganja u sport svake godine daju sve bolje rezultate kojima svjedoči sisačka i hrvatska javnost.