Grad Sisak ponudio je dodatne građevinske parcele APN Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama za izgradnju višestambenih zgrada za obitelji koje su zbog potresa ostale bez svojih kuća i stanova. Parcele se nalaze na području Gradske četvrti Galdovo, a inicijativa je to koja dolazi od predsjednika Gradskog vijeća Grada Siska Bojana Dadasovića koji je i kao predsjednik Savjeta za revitalizaciju i obnovu Grada Siska inicirao niz kontakata s nadležnim tijelima radi rješavanja gorućih problema nagomilanih u sporom procesu državne obnove i nedovoljne brige o državnom vlasništvu oštećenim potresom u Sisku.

Dvije i pol godine od prvog prijedloga izgradnje zamjenskih zgrada za smještaj stradalnike od potresa koji je Grad uputio Ministarstvu, napokon se vide pomaci, a do sada je grad odlučio prepustiti parcele za izgradnju najmanje 7 zgrada, dok će se još nekoliko njih spajati sa državnim parcelama kako bi se stvorili uvjeti za izgradnju takvih objekata. Izgradnjom na parcelama u Galdovu broj zgrada na gradskom zemljištu značajno bi povećao broj obitelji koje bi mogle biti smještene u primjereni privremeni smještaj.

Podsjetimo, Grad Sisak je već u proljeće 2021. godine ponudio zemljište, dovođenje komunalne infrastrukture, ali prvi konkretni pomaci došli su tek pred ljeto ove godine.